post
Klub

Jaroslav Chlumecký & Václav Šreier: Dvojice legend SK oceněna před utkáním s Louny

Před začátkem zápasu s Louny proběhl slavnostní ceremoniál, během kterého byla oceněna dvojice legend SK Kladno. Václav Šreier & Jaroslav Chlumecký.

Jaroslav Chlumecký s fotbalem začínal na plácku „V cihelně“, poté se přesunul do žákovského týmu SK Kladno. Přes dorost, s kterým se stal v roce 1956 mistrem Československa, se dostal do „A“ týmu, za který v lize nastoupil k 94 zápasům a vstřelil 17 branek. V jeho nejlepší éře působil pod legendárním Josefem Bicanem, za kterého by dle jeho slov položil celý tým život. Byl součástí generace, jenž v rámci celé historie patřila k těm úplně nejlepším.

Václav Šreier v dresu Kladna odehrál úctyhodných 646 zápasů. V první lize pak nastoupil 37x a jako brankář vychytal 9 nul. A to mezi lety 1963 – 1970. Jak tedy napovídá jeho počet startů, téměř celý svůj fotbalový život spojil s SK. V letech největší slávy s Kladnem zažil postup z tehdy velice kvalitní druhé ligy a v premiérové sezóně v nejvyšší soutěži i přes výhry nad mistrem té sezóny Slovanem Bratislava, ale i Duklou či Slávií Praha kladenští sestoupili zpět do druhé ligy. Václav Šreier je tedy obzvlášť dnešní optikou velkou legendou klubu.

Oba pánové obdrželi památeční dres, 2l dárkovou láhev piva Bakalář a celoživotní vstup na zápasy SK Kladno.

Jsme hrdí na to, že v naší historii jsou zapsány tak významné osobnosti!

Hlavní partneři